he Gabrielle Roth 5 Rhythms, Dans, danseworkshops, 5 rhythms, 5rytmer, 5 rytmer, 5rhythms, dans som spirituel praksis, fri bevægelse, Spiritualitet gennem dans, kreativ dans, danseterapi, Annette Uhlemann, undervisning, massage, Nordlys Massage, massageterapi, kultur, kulturformidling

 


forsiden  
kalenderen  
5rytmer & dans  
om gabrielle roth  
rehabilitering  
om annette  
tilmeld nyhedsbrev  
links  
e-mail  


 

Another language
(automatic translation)

English

Deutch

   

 

 

 

 

The Gabrielle Roth 5Rhythms®

De 5 Rytmer er for alle, som har lyst til at opleve sig selv på en ny måde, uanset alder, køn, form, skikkelse, danse-erfaring, kulturel- og religiøs baggrund.

Dans som spirituel praksis

Gabrielle Roth´s  5 rytmer De 5 rytmer "Flydende - staccato - kaos - lyrisk & stilhed" bevæger krop & psyke som helhed. Hver rytme rummer sin egen bevægelseskvalitet og energifelt, i hvilket der er frihed til at bevæge og udtrykke det som øjeblikket viser. Dansen fører os dybere ind i kroppen... en invitation til sjælen.
De 5 rytmer er en kilde til udtryk, indre healing, livsenergi og naturlig ekstase. En forening af krop og sjæl, frihed og handlekraft.

Shamanistiske rødder

Gabrielle Roth's 5 Rhythms bevægelses praksis opfylder menneskets behov for dans, udtryk, at skabe, give slip og finde mening og forbundethed i disse kaotiske tider vi lever iDans er nok den ældste kropsforløsende, ekstasefremkaldende og bevidsthedsudvidende teknik.
Naturfolk er dybt forbundet med den natur de lever i, deres krop og instinkt og har brugt dansens kraft og ekstase som kulmination af enhver rituel og spirituel handling i tusindvis af år. De 5 rytmer er skabt ud af denne shamanistiske tradition.

Fyldt med længsel fanget i vores hoved
De 5 rytmer leder os tilbage i vores krop, flytter vores opmærksomhed ud af det evigt kværulerende hoved tilbage til vores autentiske selv.
Hele vores egokultur skriger efter af være en del af noget, vores instinktive tillid 
til krop og liv, ligger i forbindelse til vores krop. 
Uden tillid til kroppen er der ingen kontakt til vores indre styrke- vores kerne. 
Vi er blevet søgende, fyldt med længsel fanget i vores hoveder. 
De 5 rytmer er en invitation til mere bevægelsesfrihed.

Sæt psyken i bevægelse og den vil hele sig selv

De 5 Rytmer adskiller sig fra andre bevægelsesformer, idet den giver mulighed for at udtrykke, hvad kroppen og sindet har behov for og ønsker. I dansen kan undertrykte følelser som angst, vrede, sorg og glæde finde et udtryk og blive forløst i bevægelsen. 

Kroppen er din livshistorie

Ved at mærke, acceptere og bevæge fastlåste følelses- og tankemønstre forvandles de til ren energi, som vil søge en ny form.
Bagved sorg, smerte og bekymring ligger vores oprindelige følelser af fred, glæde og medfølelse, en tilstand af ren væren. 
Med kroppens egen helbredende kraft og visdom bliver bevægelse til forløsning - broen til vitalitet, kreativitet og livets essens.
Der, hvor vi sætter vores fokus, er der mulighed for bevidsthed, klarhed og vækst.

Kropstræning

Dans giver styrke og frigør din krop for fastlåste spændinger. Musik og ord vil lede dig gennem din egen dans. Lytte til kroppen, opleve dine følelser og rense dine tanker. Bliv til en flydende energistrøm i fri bevægelse. Din dansende krop vil bevæge dig gennem dit indre univers. Med kroppens egne helbredende kraft bliver bevægelse til forvandling. 

Meditativ Dans

Dans fører vores bevidsthed ind i kroppen.
Meditativ bevægelse kropsliggør indre og ydre tilstande. Dans bliver til livets spejl – som forbinder krop, sind & ånd. Læreprocessen er at sanse budskaber, som ligger i kroppen, at lytte til sig selv. 

Ind i kroppen oplevelser

Dans er en opfordring til at bevæge krop og sind i nuet.

Dans er et redskab til at lytte til kroppens signaler og udtrykke dem i bevægelse, individuel, med en partner og i gruppen, vejledt af musik og ord. 

 


Se filmen
Gabrielle Roth - Daily Path Podcast From MyPath TV

Lille film med Gabrielle Roth

 

Vil du dybere i de 5 rytmer

Der er 5 niveauer i de 5 rytmer hvor den ene workshoptype er er en åbning til den næste. For det meste er man nødt til at bevæge sig for at komme på disse workshops da de oftest er i udlandet, men det sker at der kommer lærere til Danmark som holder nogle af de nedenstående workshops

WAVES 
At frigøre kroppen. Katarsisk form for ekstatisk dans, workout for krop og sjæl - en bevægelses meditation & spiritual praksis. Waves er grundformen og studiet af de 5 rytmer - Flydende, Staccato, Kaos, Lyrisk & Stilhed. Waves er både basis og advanceret, stedet hvor alle 5rytme dansere kommer igen og igen... 

HEARTBEAT 
Er Workshops der arbejder direkte med følelser. Når vores kroppe gøres mere frie, åbnes hjertet og vi må lære at udtrykke og blive venner med de glemte følelser af lys og skygge. Hjertets kærlighed, mod og power bevidstgøres. 

CYCLES 
Cycles er arbejdet med din personlige livshistorie - fødsel, barndom, ungdom, voksenliv og død. Gennem rituel teater og ceremoniel dans, sættes fokus på vores forhold til livsfaserne med respekt, kærlighed og åbenhed til at hele gamle sår. 

MIRRORS 
Workshop der arbejder direkte med egoet og dets projektioner. Vores livshistorier er nøglen til ego-sjæl kampen i vores psyke. At bevidsgøre og vidne egoets forudsigelige og trættende mønstre med medfølelse, drama & humor er at gi’ rum til det sande selv.

TEACHERS TRAINING 
De som har integreret de 5 Rytmers praksis i deres eget liv kan føle et kald til selv at undervise. At være lærer i de 5 rytmer, er en healingsvej og et livslangt og ydmygt forhold til selv at være studerende på den spirituelle vej. Teachers Training er et langt, intensivt program der involverer et faldskærmsspring ud i de 5 rytmers univers. At ansøge om optagelse på Teachers Training kræver minimum 400 waves timer, 50 timers HeartBeat, 8 dages Cycles og mindst 1 Mirrors. 

Læs mere om vejen til at blive 5rytmelærer (Engelsk)Se en lille film...

5Rhythms er absolut ikke performance! Vi blev alligevel spurgt om vi kunne vise noget af dansen til DanseQuilibriums elevforestilling på MusikTeatret Vejle 7. maj 2005Klik her for at se dansen på den store scene

(kræver bredbånd!)